zondag 27 mei 2012

Informatie op internet

Als (hopelijk) toekomstig CI-gebruiker probeer je natuurlijk zoveel mogelijk informatie te vinden. Internet is daarvoor een heel belangrijke nieuwsbron. Er zijn diverse fora waar je informatie kunt opvragen bij mensen die al jaren met een CI rondlopen.

Deze ervaringsdeskundigen zijn uitermate belangrijk. Ze kunnen je niet alleen aangeven wat je te wachten staat. Ze kunnen ook aangeven waar je op moet letten, en ze zullen je verwachtingen ook proberen te temperen. Niet elke persoon heeft uiteindelijk baat bij zijn of haar CI. Er zijn ook voorbeelden van mensen bij wie een CI niet het vooraf gehoopte resultaat oplevert.

Een goed en informatief forum is http://cochlearimplants.yourbb.nl  Na aanmelding moet je jezelf verplicht voorstellen, maar daarna wil iedereen je dan ook met raad en daad van adviezen en ervaringsverhalen voorzien.

Daarnaast ken ik een redelijk aantal CI-gebruikers via mijn werkzaamheden en ik kwam er onlangs achter dat een collega op een andere locatie ook al jaren een CI heeft. Ook op die manier kom je veel te weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten